Klyftpotatis med kyckling och tzatziki

Klyftpotatis och kyckling:
Sätt ugnen på 175 grader. Sätt in plåten du tänker använda med en klick smör, så att smöret smälter. Skrubba potatisen och skär i klyftor, 4 klyftor för små och 6 klyftor för stora potatisar. Koka klyftorna i 3 minuter i en kastrull. Låt de rinna av på hushållspapper. Lägg potatisklyftorna och kycklingfiléerna (tinade om de varit frysta) i formen. Sätt in i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Vänd på allt efter halva tiden. Om du endast har klyftpotatis i ugnen kan du höja temperaturen till 200-225 grader, men kycklingen blir torr om du har för hög temperatur.

Tzatziki:
Blanda ihop 300g grekisk yoghurt, en halv grovt riven gurka och två pressade vitlöksklyftor. Smaksätt med salt och peppar och lite olivolja.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0