Klyftpotatis med kyckling och tzatziki
Klyftpotatis och kyckling:
Sätt ugnen på 175 grader. Sätt in plåten du tänker använda med en klick smör, så att smöret smälter. Skrubba potatisen och skär i klyftor, 4 klyftor för små och 6 klyftor för stora potatisar. Koka klyftorna i 3 minuter i en kastrull. Låt de rinna av på hushållspapper. Lägg potatisklyftorna och kycklingfiléerna (tinade om de varit frysta) i formen. Sätt in i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Vänd på allt efter halva tiden. Om du endast har klyftpotatis i ugnen kan du höja temperaturen till 200-225 grader, men kycklingen blir torr om du har för hög temperatur.
Tzatziki:
Blanda ihop 300g grekisk yoghurt, en halv grovt riven gurka och två pressade vitlöksklyftor. Smaksätt med salt och peppar och lite olivolja.
Kommentarer
Trackback