Breaking Dawn

Igår kväll träffade jag några vänner för att se Breaking Dawn part 1 på bio. Vi gick inte på vilken bio som helst, utan på Bfi Imax som har en sjukt stor bioduk för att maximera bioupplevelsen. Filmen var som jag hade föreställt mig medan jag läste boken och ännu bättre än jag väntat mig. Filmen fick mig att både skratta och gråta, ett bra mått på att det är en bra film.

Första delen slutade på ett sjukt bra ställe, så nu ser jag verkligen fram emot att se nästa del. Ett år kvar bara.

Tre busenkla

Ingen fantasi på vad du ska laga för mat? Har du brottom? Eller är du en fattig student?
 - Här kommer tre superenkla recept (för 1 person) om du har svarat JA på minst en av dessa frågor! (Det är dessutom mina mest lagade recept, eftersom jag alltid ser till att ha ingredienserna hemma.)

Tonsfisksmörgås 5 min

Blanda en burk tonfisk (195/135g), en burk ärtor (145/90g) och ca 1 dl majonäs (ungefär lika delar av varje), fyll en baguette eller bre på mellan två mjuka fullkornsbröd. (Perfekt att ta med sig i lunchlådan.)

Pasta Pesto 15 min

Koka en portion pasta enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet. Blanda i 2 msk pesto. Klipp ned några inlagda soltorkade tomater. Lyxa eventuellt till det med stekt gul lök, pinjenötter och babyspenat.

Havregrynsgröt 5 min

Häll 1 dl havregryn, en nypa salt och 2 dl vätska (mjölk eller vatten) i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och rör om tills gröten fått önskad konsistens (varken för tunn eller tjock). Servera med valfri sylt eller äppelmos. Tips: ju fetare mjölk, desto krämigare gröt.

Trötter och Glader

Jag märkte igår att jag verkligen har ställt om dygnet. Igår när gästerna kom kl 21 stod jag och gäspade för att jag var trött, så jag fick göra det i smyg. Det blev en lång kväll och en tidig morgon. Jag fick återigen sova på hotellet, det känns så himla bra att få den möjligheten, så jag fick åtminstone 4,5 h sömn. Managern hade bokat rum till alla oss som jobbade igår kväll och imorse. Jag var trött imorse, men det gick bra att jobba ändå, för det var först när jag satte mig ner och jag fick känna efter som tröttheten kom. Så när jag slutade kl 12 idag, satt jag en timme och åt lunch för att jag inte orkade flytta på mig. I omklädningsrummet var jag så flummig som jag kan bli när jag är övertrött. Såklart somnade jag på bussen på väg hem, men som tur var vaknade jag upp när bussen stannade på min busshållplats så att jag hann springa av.

Men trots att jag var trötter, var jag glader. Hade sett fram emot evenemanget igår, så jag var glad därför. Dessutom träffade jag Torben och David igår. Dessa två tyskar gick i min klass på Kaplan och nu har de också fått jobb på hotellet. Men de jobbar i Room Service istället, kvällsskift och nattskift. Jag och Torben blev jätteglada att se varandra och snackade varje gång vi fick tillfälle till det. Och imorse var jag glad för att jag fick hjälpa till de andra på alla sektioner, det gillar jag. Det jag framförallt gör är att ta in disk och servera toast, så det blir mycket spring, men det sköna är att man slipper ansvaret för en sektion och stressen som kommer när det blir mycket att göra och de andra blir så glada när man hjälper till. Och managern O som brukar vara rätt hård i tonen, var faktiskt rätt så trevlig mot mig idag. Hon sa att jag hade gjort ett bra intryck på henne igår.


Thanksgiving - the function

Igår var det Thanksgiving. Tydligen. Jag hade inte riktigt insett det förrän jag kom till jobbet igår, för de hade en speciell thanksgivingmeny, trerätters, och huvudrätten var förståss turkey, kalkon.

Denna function jag skulle vara med på var för 80 personer i ett konferansrum. Så när jag kom till jobbet kl 14 hade vi briefing om vad som skulle ske under kvällen och sedan satt vi i två timmar och putsade bestick och glas till allihopa. Vi förberedde hela rummet genom att flytta runt möbler, duka och dekorera borden. Borden var väldigt små och det var så trångt att man inte kunde gå mellan vissa bord. Men det blev väldigt fint. När de äntligen kom kl 20.30 serverade vi glögg och efter det gick allt väldigt snabbt och effektivt. Förrätter in, fylla på vatten och bröd, förrätter ut, huvudrätt in, fylla på vatten och bröd, huvudrätt ut, ta bort sideplates och bröd, desserter in, desserter ut, ta bort tomma glas och skräp.

Kockarna visste exakt vad de skulle servera i förväg och förberedde allt i ett rum brevid, så det vi behövde göra var att placera rätt mat till rätt person. Allt gick hur bra som helst, ända fram till desserterna då jag serverade rätt mat, till rätt position, men till fel bord. Det kändes så pinsamt och dumt. Men det verkade lösa sig utan några problem som tur var och själv såg jag till att de som först blev utan fick sin mat väldigt snabbt.

Jag hade verkligen sett fram emot denna kväll med en stor function. Stämningen var glad, hög och avsslappnad. Det var jätteroligt. Vi var ett bra team som jobbade tillsammans och hade kul tillsammans, men vi visste också när vi skulle göra ett seriöst jobb.

Schemaändring

På mitt "rota" står det att jag ska jobba kl 17.00 till 01.00 idag. Det är inte ofta jag behöver jobba kvällar eftersom jag tillhör frukostteamet. Men ikväll är det en stor "function" med middag reserverad för typ 200 gäster. Det kommer bli väldigt spännande och jag ser fram emot det. Så det kommer att vara många från frukostteamet som kommer att jobba ikväll eftersom de inte är tillräckligt med folk som jobbar i kvällsteamet. Igår frågade managern om vi kunde jobba dubbelskift, alltså både frukost och middag och alla ställde upp. Så det jag fick veta var att jag skulle jobba kl 8.00 till 12.00 och sedan komma tillbaka kl 17.00 och jobba till sent.

Imorse gick jag upp kl 6.00 och när jag var redo att ta på mig skorna för att gå till bussen, ringde managern och sa att de var tillräckligt många på frukostskiftet och att jag inte behövde komma till frukosten. Först blev jag irriterad eftersom jag gått upp, men sedan tyckte jag att det var skönt för då slipper jag en lång paus mitt på dagen, då jag ändå inte visste vad jag skulle göra. Hon sa att jag skulle komma kl 14.00 istället för att förbereda inför middagen istället. Perfekt, då får jag många timmar ikväll.

Det jobbiga är att jag jobbar frukostskiftet imorgon. Men managerna sa att vi som jobbar frukostskiftet imorgon kommer vara de första som får sluta för kvällen och att vi dessutom kommer att få sova på hotellet. Det ser jag fram emot.

Återbesök på hostelet

Igår var jag tillbaka på hostelet igen. Det var väldigt många som jag kände som fortfarande var kvar. Det var riktigt kul att se dem igen. Men såklart var det även en hel del som har rest vidare, till Usa, Marocko, Peru och jag vet inte vart. Stod mest i baren och pratade med Jack, Bobby och David, de har alla tre varit borta ett tag, men nu var de tillbaka igen. Trogna hostelgäster är de.

Idag var en bra dag på jobbet. Tog åt mig vad Lily hade sagt till mig om att duka ett bord i taget. Det funkade riktigt bra och det blev aldrig riktigt stressigt även om jag ofta hade nästan fullt i min sektion. Istället för att någon kom och hjälpte mig, kunde jag till och med lämna min sektion flera gånger för att hjälpa de andra. Det finns mycket som jag kan förbättra och fortfarande så mycket nytt att lära sig, det gillar jag. Varje dag ska vara en utmaning och varje dag vill jag lära mig något nytt.

Veckans städning

Så där då var veckans städning avklarad! Mitt rum, vardagsrummet, badrummet, toaletten och köket. Äntligen, jag tror det tog mig nästan 3 timmar. Men jag var väldigt noggrann också. En del ställen kan inte ha blivit städade på hur länge som helst, men det åtgärdade jag. Vi har roterande schema om vem som städar huset varje vecka, så nästa gång jag måste städa huset är om 5 veckor. Det känns bra. Men om jag ser smuts, kommer jag städa, vare sig det är min tur eller inte. Jag kan inte låta bli att ta bort smuts har jag märkt, framförallt om det är smutsigt i köket. Eftersom jag gillar att laga mat, är det viktigt för mig med ett rent kök.


Scones

Igår kom Sarah hem till mig och vi bakade och åt scones tillsammans. Vissa tänker direkt: "English Afternoon Tea". Men jag tänker mer tillbaka på högstadiet, då jag och mina kompisar åkte hem till varandra och bakade scones till mellis. Det började med att vi bakade scones på hemkunskapen och fastnade för det direkt, för det är så enkelt och snabbakat. Så nu när jag gjort det igen tänker jag återuppta sconesbakandet, funderar till och med på att baka annat bröd också, limpor eller stekpannebröd kanske. För det är kul att baka.

Jag stoppade in ogräddade sconeskakor i kylen igår, för det blev för mycket för oss två. Så nu har jag precis ätit nygräddade scones till frukost med smör, lemoncurd och jordgubbssylt. Det är så GOTT.

Här kommer receptet på scones för 4-6 personer:

Sätt på ugnen på 250 grader. Blanda 7-8 dl mjöl, 4 tsk bakpulver och 1 tsk salt. Finfördela 100 g smör i mjölet till en grynig massa. Blanda ner 3 dl mjölk och rör ihop till en deg. Dela degen i 4-6 bitar och platta ut till runda kakor. Skåra kors i kakorna och nagga med en gaffel. Grädda i ugn i 10 minuter. Servera dem nygräddade och varma. Enjoy!

Det finns bra dagar och så finns det dåliga dagar

Igår hade jag en dålig dag då ingenting fungerade som det borde göra. Jag var för första gången i sektion 4 och den är annorlunda jämfört med de andra sektionerna. Det är en trappa ned och eftersom det är så långt till köket har vi en egen kaffestation, så vi måste fixa te och toast själva. Här sitter det bara människor när det är fullt i de andra sektionerna. Så först var det ingenting, sedan ingeting och efter det kom alla på en och samma gång. Plötsligt var vi två personer som hade sju nya bord. Kaffet tog slut, toasten tog slut och de fick vänta medan vi sprang och fixade nytt. Jag var så stressad att jag tappade en tallrik som gick sönder medan jag dukade undan ett bord. Och när jag bar undan disken var det två vattenglas som gick sönder, har ingen aning om hur det gick till eftersom jag bara ställde ner dem som vanligt. Inte bra. Efter frukosten ville managern prata med mig och jag förklarade för henne att jag hade en dålig dag och hon hade märkt det. Jag är glad att hon inte var arg på mig för det, men sa ändå åt mig att jobba snabbare.

Linser, linser, linser

Till min födelsedag gjorde jag en lins- och spenatpaj.

Fyllning till en lins- och spenatpaj:
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs detta i olja tillsammans med fryst bladspenat. Ta av från värmen och blanda i kokta röda linser och hackade inlagda soltorkade tomater. Krydda med salt och peppar. Fyll pajskalet med lins- och spenatröran, häll på äggstanningen och smula över fetaost. (Se tidigare recept för pajskal och äggstanning.)

Då kokade jag ett kilo linser men behövde inte ens hälften till pajen. Så det jag fick över frös jag in. Först gjorde jag hummus, vilket var väldigt enkelt då jag redan hade färdigkokta linser.

Hummus:
Mixa 3 dl kokta röda linser och 4 pressade vitlöksklyftor. Tillsätt 4 msk rapsolja, 1 dl vatten och saften av en halv citron. Krydda med salt och peppar. Blanda till en slät massa.

Då jag fortfarande hade röda linser kvar gjorde jag en linssoppa med potatis och morot. Den smakade väldigt bra och passar utmärkt i höstmörkret.

Linssoppa:
Skala gul lök, vitlök, morötter och potatis. Hacka lök, pressa vitlök, riv morötter och dela potatisen i mindre bitar. Fräs lök, vitlök och morötter i olja. Tillsätt potatis, linser och grönsaksbuljong. Låt koka tills potatisen är mjuk. Krydda och smaka av med salt, peppar och curry. Mixa till en nästan slät soppa.

Jag gjorde soppan på känsla och är inte säker på hur mycket av varje jag hade i soppan. Se detta som riktlinjer för soppan: 2 gula lökar, 2 vitlöksklyftor, 4 morötter, 4 potatisar, 4 dl kokta linser, 1 liter vatten (till grönsaksbuljongen). Detta blir lagom till 4 portioner.

Träning

Det var soligt idag, 14 grader varmt och jag var ledig. En perfekt dag för att ta en löprunda. Och det var vad jag gjorde. Jag sprang i Clapham Common, en stor park som ligger rätt så nära. Det var så härligt, så jag var ute och sprang i en hel timme. Jag överraskade mig själv igen.

Första gången jag sprang i London var vecka 7. Då hade jag inte sprungit alls på 3 månader och jag trodde att jag inte ens skulle klara 20 minuter. De första tio minutrarna var jobbigast, men efter ett tag kändes det som om jag kunde springa hur långt som helst. Så jag var ute i 40 minuter. Jag brukade inte ens springa så länge när jag sprang regelbundet i Sverige. Min löprunda tog en halvtimme då. Men nu! Jag överraskade mig själv.

Detta var fjärde gången jag var ute och sprang, det är väl inte särskilt imponerande med tanke på att jag varit här i 12 veckor. Men jag sprang i tisdags, idag och jag planerar att springa på måndag igen, så nu är jag taggad och det känns som om jag kan komma igång med träningen på riktigt nu. Jag har saknat träningen, för sen jag kom hit har jag ätit för mycket och tränat för lite och det syns. Dags att vända på det, tänker jag.


Frukostbuffé

Idag var jag inte på golvet som jag brukade, för idag skulle jag tydligen stå och putsa bestick, tallrikar och glas under hela frukostpasset. Det låter väldigt tråkigt, men det var ändå inte såå illa. Man kan stå och prata med de andra i köket och man slipper springa in och ut ur köket med tunga brickor.

Kl 10, då det var mycket lugnt på golvet, samlade managern ihop oss nya servitriser. Vi är nämligen 8 nya servitriser som har börjat jobba här den senaste månaden. Det roliga är att fyra av oss är 19-åriga tjejer från Sverige som har gått på Kaplan. Managern bad oss att smaka så mycket som möjligt från frukostbufféen som möjligt för att vi ska veta vad det är vi serverar gästerna och hur de upplever miljön och servisen. Fyllde en skål och en liten tallrik från "cold buffet" och beställde en tallrik från "hot buffet". Jag smakade lite av varje men orkade inte äta upp mer än hälften av det jag tagit eftersom jag blev så himla mätt. Men det smakade väldigt gott alltihopa.

Äntligen fick jag jobba lunch igen. De har skickat hem mig kl 13 den senaste veckan, vilket var bra i helgen då morbror var här, men nu vill jag ju jobba. Jag var food runner och managern berömde mig efteråt och tyckte att jag hade gjort ett bra jobb idag. Det var ju skönt att höra, för oftast klagar hon bara på en. Måste bara bli bättre på att prata högre och jobba snabbare. Så detta kan betyda att jag får jobba fler luncher, yeey.

Helgen med morbror

I fredags kom min morbror till London för att hälsa på mig. Vi träffades efter att jag slutat på jobbet och gick och satte oss på ett café och pratade för att vi hade så mycket att prata om, framförallt om jobbet. Själv jobbar han på mat&dryck-avdelningen på ett lyxhotell i Oslo och det är han som har inspirerat mig att jobba som servitris. Det är min morbror som har lärt mig duka ett bord, vika servetter, hålla flera tallrikar i samma hand, att dricka vin och vett och ettikett vid matbordet. Tack för det, morbror. Om det inte hade varit för dig hade jag inte jobbat där jag jobbar nu.

På fredagkvällen såg vi musikalen Billy Elliot, en gripande berättelse om pojken som ville dansa ballett. Dansnummerna var storslagna och minnesvärda. Vi besökte konstmuséet Tate Modern och Notting Hill på lördagen. Inte för att jag är väldigt intresserad av konst, men jag kan ändå uppskatta och njuta av konstverken.

Vi har njutit av mycket god mat. På lördagkvällen åt vi trerätters middag på resurangen i hotellet där jag jobbar. Fiskkakan med pocherat ägg, spenat och hollandaisesås var det absolut godaste jag ätit på mycket, mycket länge. Jag uppskattade verkligen att vara gäst istället för att vara den som jobbar, nu fick jag äntligen smaka på den goda maten. Vi träffade min morbrors vänner och åt ena gången på en grekisk mezeresturang och andra gången ville vi uppleva English Afternoon Tea, något som jag faktiskt inte upplevt än, men då var vi för tidiga så vi var tvugna att äta lunch istället.

Jag har haft en underbar helg tillsammans med min morbror. Tack!


A busy week

Varför uppdaterar inte Elin sin blogg kanske ni undrar? Svaret på det är att jag har gjort så himla mycket saker den senaste veckan, så när jag väl har kommit hem har jag gått och lagt mig direkt. Har inte sovit tillräckligt ändå och det har hänt flera gånger att jag somnat på bussen på väg hem från jobbet, typ kl 15. Och nu kanske ni undrar vad det är jag har gjort hela veckan? Jo, det kan jag berätta för er. 

Måndag: Jag hade en lång skypedejt med underbara och älskade Frida, som jag har saknat att prata med dig Frida! Blev så himla glad.

Tisdag: Natalia gav mig träning till att vara ansvarig för "Cold Buffet". Jag skuggade henne och hon visade och förklarade för mig mig allt jag behövde veta. Det man gör är enkelt, man plockar fram allt som ska vara på buffén, fyller på hela tien och plockar undan efter frukosten. Det svåra är att man måste överblicka hela buffén, planera och förbereda nogrannt och lösa problemen innan de uppstår. Jag gillade det och hoppas att jag får göra mer av det. På kvällen bakade jag en kladdkaka.

Onsdag: På kvällen åkte jag hem till Glenn och Sarah. Glenn ska åka hem till Holland, så han hade avskedsfest på kvällen, men jag kom tidigare eftersom jag var tvungen att lämna tidigare (innan festen ens började). Tog med mig det sista av lördagens paj som delade vi på, hade haft pajen till middag fem dagar i rad då. Jag tog med mig kladdkakan till Glenn som present, eftersom han gillade den så mycket!

Torsdag: Träffade Jenny efter jobbet och åkte hem till hennes nya "flat" för att baka svenska kanelbullar med henne och Malin. Vi började baka kl 19 och det tar ju ett tag att baka kanelbullar. Så när klockan var 23 hade vi tagit ut dem ur ugnen och satt och smaskade på dem. Men det blev inte riktigt svenska kanelbullar, för vi använde torrjäst istället för kuberna och råkade använda fullkornsmjöl istället för vetemjöl så bullarna svällde inte riktigt som de skulle, så de blev tunga och brödiga. Dessutom smakar engelsk kanel inte riktigt som svensk kanel. Men jag tycker att bullarna var goda i alla fall. Eftersom det blev så sent och jag skulle upp så tidigt, fick jag sova över hos dem. De var så himla gulliga. Tack för en fantastisk kul kväll!

Fortsättning följer...

I had a HAPPY birthday

När jag vaknade upp igår var det första gången på min födelsedag som min familj inte kom sjungandes in i sovrummet med presenter och frukost på sängen. Även om jag inte hade några presenter att öppna, hade jag fått brev som jag öppnade istället. I ett av breven låg ett litet, litet fotoalbum. På framsidan stod det "Vardag i Stuvsta". I albumet fanns foton på mamma som borstade tänderna, Sina som åt frukost, pappa i träningskläder och Sara som gör läxorna. Det fanns även bild på den lokala matbutiken, tågstationen, brevlådan och hissen, sådana saker man tar för givet när man ser dem varje dag, men små saker som man kan sakna när man inte är där. Jag blev så glad över albumet att jag började gråta. Det var det finaste jag någonsin fått! Än en gång: TACK för albumet! Jag älskar er!

Större delen av dagen spenderade jag i köket, gjorde det som jag gillar att göra, nämligen att laga mat. Jag gjorde tonfisksnittar, kladdkaka och chokladpudding. Jag kokade röda linser för första gången och blev lite förvånad när det såg ut som om jag hade gjort linsgröt. 1 kg linser kokade jag och insåg när det var klart att det var alldeles för mycket. Skulle ha dem till lins- och spenatpajen, men behövde endast hälften av det jag kokade upp. Modi kom tidigare och hjälpte mig med pajen. Sedan kom gästerna en efter en. Några kände jag från jobbet, Sarah och några andra kände jag från Kaplan och Bart kände jag från hostelet. Jag hade lagat så himla mycket mat, så allt gick så klart inte åt. Jag har en hel ungsform med paj kvar och en hel del chokladpudding, så nu har jag mat för hela nästa vecka. Det som gick åt var kladdkakan som var mycket uppskattad. Nio av oss tog bussen in till Zoo Bar och festade vidare där.

Jag var glad hela dagen. En HAPPY birthday alltså.

Nu är jag 19 år

När jag vaknade igår var min första tanke "nu är jag 19 år". Det kändes så skönt att bli lite äldre. För jag kände mig så mycket äldre än 18 år. Varje gång jag berättade för någon att jag var 18 år, sa de alltid "so young?!". Ingen tror mig, alla gissar att jag är 22 år eller nåt.

Det är så mycket som hänt under det senast året. Jag har tagit körkort, köpt alkohol, besökt nattklubbar, tagit studenten, haft sommarjobb. Jag har flyttat till London, hittat och skrivit kontrakt på en lägenhet på egen hand och betalar hyra. Så nu är det jag som måste köpa och laga mat, städa, tvätta och stryka mina kläder själv, inga föräldrar som hjälper till med det längre. Jag är väldigt tacksam över att mina föräldrar involverade mig i hushållssysslorna så att jag vet hur man gör nu. Tack mamma och pappa! Jag har varit på intervjuer och provjobb och har ett heltidsjobb nu och får lön som jag ska försörja mig på och se till att jag inte gör av med mer pengar än vad jag tjänar.

Mitt liv är så annorlunda nu jämfört med för ett år sedan och jag har varit tvungen att växa upp snabbare än någonsin förut. Fast jag har alltid varit väldigt självständig och ordentlig, så jag har inte oroat mig över att jag inte ska klara detta.


- It's blackpudding and porkbelly. - Delicious!

Dagens ord: black pudding is a type of sausage made of pigs blood, fat and grain, which is very dark in colour.
Svenska: blodpudding

Igår jobbade jag kvällsskiftet i baren. Det var ett evenemang i baren med typ 100 gäster från mediabranschen, så min och Ellis uppgift var att gå runt (snarare tränga sig fram eftersom det var så trångt bland alla människor) och servera olika kanapéer till gästerna. De flesta undrade vad det var jag serverade och då fick jag glatt förklara vad det var, t.ex. "it's blackpudding and porkbelly". Det var roligare än jag trodde. När kanapéerna var slut tog vi undan tomma glas, stoppade in dem i diskmaskinen och putsade glas resten av kvällen.

Elli är från Tyskland och hon gick också på Kaplan och vi började jobba på hotelet samtidigt för drygt två veckor sen, men fram till i onsdags hade vi inte jobbat tillsammans en enda gång. När hon hade kvällsskift hade jag morgonskift och tvärtom. Men äntligen fick vi jobba tillsammans och vi blev vänner direkt.

Jag slutade vid midnatt och eftersom jag skulle börja jobba kl 6 dagen efter (imorse) förklarade managern att det fanns möjlighet att sova på hotelet. Åh, vad jag blev glad! Han bokade rum åt mig och när jag slutade gick jag till receptionen och hämtade min nyckel. Jag hade ett väldigt, väldigt fint dubbelrum alldeles för mig själv. Kuddarna var otroligt sköna! Jag lyckades sova nästan 5 timmar, men det måste ha varit kvalitetssömn, för trots sömnbrist kände jag mig inte särskilt trött under frukostskiftet.

Har handlat mat de senaste dagarna inför imorgon. Har bjudit hem några vänner och jag ska laga mat. Så ikväll bakade jag en kladdkaka. Jag brukar inte baka kladdkaka, så det var så mycket enklare än jag trodde att det var. Har dessutom putsat fönster, när jag drog med ett papper över fönstret blev det alldeles svart på pappret, så nu efter att jag varit där med fönsterputs kan man äntligen se ut.


One McFlurry, please.

Anledningen till att jag inte uppdaterat min blogg på mer än en vecka beror på att vi inte har något internet i huset just nu. Vi hade de första dagarna, men det började krångla och företaget var ovilligt att hjälpa oss, så vi sa upp kontraktet. Och nu måste vi vänta på att ett annat företag ska installera nytt internet i lägenheten, detta kommer att ske tidigast 24 november. När Oz berättade det för mig höll jag på att freaka ut. Inget internet på 4 veckor!!! Hur ska jag klara mig utan internet så länge, tänkte jag, jag som använder ju internet varje dag. Nu sitter jag med min dator på McDonalds och äter McFlurry eftersom de har trådlöst internet här, närmaste resturangen ligger bara på 10 miuters gångavstånd från lägenheten. Men jag har inte riktigt tagit mig tiden att gå hit förrän nu.

Har jobbat frukostpasset de senaste dagarna. Jag gillar verkligen att jobba frukost, vi är ett fantastiskt team som jobbar bra ihop. Och nu när jag har jobbat här i två veckor har jag lärt mig rutinerna och det känns skönt att veta exakt vad man ska göra och inte behöver fråga om allt längre. Och det är inte så jobbigt att gå upp kl 4 på morgonen och ta första bussen till jobbet som jag trodde. Försöker gå i säng kl 20, vilket känns löjligt jämfört med när jag brukade gå och lägga mig förut. Men som tur var är det mörkt redan kl 18, annars hade det kännts jobbigare.

Fördelen med att jobba morgon är att jag slutar senast kl 15 och då har jag tid att hitta på något efteråt. Så i måndags träffade jag Jenny, den svenska tjejen som gick i samma klass som mig på Kaplan. Vi träffades på ett café och snackade om framför allt jobb, boende och jul, sånt som är aktuellt för båda oss just nu. Och på tisdagen träffade jag Bart för att se musikalen "The Lion King". Den var helt fantastisk och jag fick rysningar varje gång de sjöng. Wow! Det var en upplevelse!

RSS 2.0