IKEA

Jag är barnsligt förtjust i Ikea. Tidigare ville jag alltid följa med mina föräldrar varje gång de skulle dit. Så nu när jag behövde en del saker till mitt rum och dessutom en hel del till köket och badrummet, tog jag förstås chansen att åka till Ikea. Sarah följde med mig. Vi tog bussen och det tog ungefär 1,5 h för varuhuset ligger norr om stan. Vi kom dit kl 16.30 och började med att äta. De var på väg att stänga köket, men vi hann precis köpa något först. När vi ätit upp meddelade de i högtalarna att de skulle stänga varuhuset om 5 minuter. VA! Jag blev chockad. Skulle jag behöva åka tillbaka denna långa väg utan att ha fått köpa någonting först? Vi frågade och de svarade att vi hade 30 minuter att ta oss till kassorna. Vilken tur. Men då blev det brottom. Vi hoppade över utställningsdelen och gick direkt till nedervåningen med alla prylar. Vi hittade en kundvagn och sprang runt i varuhuset och försökte slänga ner så många av sakerna som möjligt som jag skrivit upp på min långa lista. Det var väldigt konstigt att springa runt där, halvstressad, i ett nästintill tomt Ikea, de som vi såg var personal som plockade bland varorna. Jag hann till och med hitta byrån jag ville köpa. När jag var klar hade jag fyllt två kassar (värde: 40 pund per kasse). Dessutom köpte jag lite svensk mat, lingonsylt, sill, knäckebröd och pepparkakor. Dagens bästa köp: byrå, sänglampa, diskställ, diskhanddukar och grytlappar. För att slippa byta till tunnelbana (vilket är ett helvete om man har klumpiga och tunga saker att bära) satt vi kvar på bussen till sluthållplatsen och bytte till en annan buss som tog oss nästan hela vägen hem till mig. Fick släpa sakerna de sista 500 metrarna. Ville snickra ihop byrån, men insåg att jag saknar hammare och skruvmejsel, så jag ska se om jag kan låna det av någon, annars får jag väl köpa det. Sitter och äter knäckebröd nu, gott.

Mitt rum







Såhär ser alltså mitt rum ut just nu (bilder från igår kväll). Jag har det nödvändigaste i rummet, en säng och en garderob, men jag skulle dessutom vilja ha en byrå och ett skrivbord. Dessutom skulle jag vilja ha upp lite saker på väggarna, problemet är att jag inte får göra hål i väggarna, så jag får väl använda kludd och tejp för att sätta upp lite bilder och kanske en karta över London eller så.

Jag har flyttat

Det är så himla skönt att ha ett eget rum att stänga in mig i om jag känner för det och ingen annan som springer ut och in ur det. Det var så skönt att packa upp resväskorna och hänga in allt i garderoben, för nu känns det som om jag har slagit mig ner här och inte är på väg. Och det är så skönt att kunna laga mat på en riktig spis och inte laga mat i en mikro (vi har inte ens en mikro här, ingen mera mikromat!). Dessa tre saker var det jag saknade mest med att bo på hostelet.

Jag flyttade i onsdags, den 19 oktober. Sarah kom på kvällen och hjälpte mig att flytta. Vi tog tag varsin resväska och åkte med bussen för att slippa alla trappor på tunnelbanestationerna. Jag blev så glad över att hon hjälpte mig, för det är så klumpigt att resa med resväskor. 

Det var så himla kallt i rummet när jag kom för det fanns ingen värme i elementet och jag hade inget täcke. Jag tog på mig tjocktröja, mjukisbyxor, sockor och vantar och lade mig under tre lakan, två filtar och två handdukar när jag skulle sova. Efter jobbet dagen efter tog jag bussen hem. När bussen åkte förbi Primark såg jag att de fortfarande hade öppet, så jag slängde mig ut ur bussen, sprang in i butiken, hittade ett varmt täcke och köpte även en filt och tofflor precis innan de skulle stänga. Det var så galet skönt och varmt att sova under ett riktigt täcke.

Förutom att det är väldigt kallt i lägenheten, har lampan i badrummet gått sönder, vi saknar en del saker i köket och jag saknar en hel del saker i mitt rum. Det enda jag har är en säng, en garderob, ett sängbord och en stol som jag använder som datorbord. Hade tänkt åka till Ikea imorgon, det ser jag fram emot.


Blickar tillbaka på förra lördagen

I lördags gick jag ut för att fira att jag fått ett jobb! Bobby och 8 australienska killar från hostelet skulle till Ministry of Sound för Bobby hade biljetter för bara 10 pund eftersom hans kompis var DJ den kvällen. Så jag följde med dom. Problemet var att Bobby åt middag med hans vänner och ingen av oss hade hans nummer, så vi kunde inte få tag i honom och använda hans billiga biljetter. Vi behövde betala 22 pund istället för att ta oss in. Surt.

Så där stod jag, en 18-årig tjej från Sverige, mitt på dansgolvet och dansade med 8 australienska killar som var några år äldre än mig. Det kändes lite konstigt, men det var kul, de är ett härligt gäng! Efter ett tag träffade vi även Bobby där inne, då var det för sent, men det var kul att han också kom.

Några av killarna drog vidare till en annan klubb, så vi var 5 kvar som drog hem tillsammans. Vi tog en taxi tillbaka till hostelet. Mot min vilja, för jag gillar inte att åka taxi. Det är lite läskigt och det har gått så himla bra att ta sig hem med nattbussen alla andra gånger! Vi tog en oregistrerad taxi (inte bra) och det kostade oss 45 pund tillsammans. Taxichaffören var så himla dryg, för han ville att vi skulle betala halvvägs och hotade med att kasta ut oss ur taxin där och då, mitt ute i ingenstans. Jaja, vi betalade, ville ju komma hela vägen tillbaka. När vi var nära och jag kände igen mig, så körde han fel, han körde runt oss i en cirkel. Jag blev så himla upprörd för ingen trodde på mig förrän de också insåg att vi varit på samma plats bara 2 minuter tidigare. Vi bad honom släppa av oss vid tunnelbanestationen så att vi kunde köpa nåt att äta. Vi hittade en liten butik och gick tillbaka till hostelet. Det var så himla kallt och några hade bara t-shirt på sig. Jay fick låna min jacka de sista 300 metrarna och jag sprang den biten för att komma snabbt in i värmen.

Det var den en av de galnaste utekvällarna jag varit med om, för den var så oförutsägbar. En kväll jag kommer minnas.

Första arbetsdagen

Jag kan fortfarande inte riktigt fatta hur jag lyckades få ett jobb i en resturang i ett lyxhotel. Det är rätt galet egentligen. Jag har inte ens jobbat i en resturang tidigare, jag har bara jobbat på ett café i två veckor i somras. Visserligen har jag serverat mat vid andra middagar. Men det här är en helt annan grej, för standarden är så hög och det ska jag försöka leva upp till. Jag är så glad att jag lär mig så snabbt hur jag ska göra så att jag slipper göra om samma misstag mer än en gång. För även om jag bara gör ett litet, litet misstag känns det så himla pinsamt, t.ex. när jag skulle hälla upp kaffe (mitt framför ögonen på gästen) och spillde. Usch, vad pinsamt det var! Ibland kom min handledare och frågade irriterat "varför har du inte gjort det här än?". Det känns jobbigt att bli tillsagd på det sättet, men det är värre att inte bli tillsagd alls, för då skulle jag ju inte veta vad jag egentligen ska göra.

Även om det var jobbigt ibland, blev jag glad varje jag såg M och G, vilket var nästan varje gång jag gick in i köket. De fick mig att le och tycka att det jag gjorde var roligt även om jag var trött och hungrig. M var den första jag mötte imorse, en ung kille från Litauen. Han satte mig på att putsa tallrikar innan frukosten öppnade, samtidigt stod vi tre och pratade i köket och lärde känna varandra. G är rolig och han skämtade med mig hela dagen. Och J, som jobbade på golvet precis som jag, var så himla gullig och hjälpte mig varenda gång jag undrade vad jag skulle göra.

När jag slutade kl 12 var jag trött och galet hungrig (jag hade inte ätit något på 7 timmar!). Så när G sa att det fanns en matsal en trappa ner blev jag väldigt glad och tog en stor portion.

Japp, jag har ett jobb nu!

Igår gick jag upp kl 4.30, åt frukost och gjorde mig redo för att provjobba. Tog tunnelbanan till stan och kom till hotelet kl 6.20. Lite väl tidigt kanske med tanke på att jag skulle vara där kl 6.50, men jag ville verkligen inte vara sen. Min handledare visade mig runt och förklarade vad mina arbetsuppgifter var. Jag skulle fråga om frukostgästerna ville ha kaffe eller te och om de ville ha toast, servera vad de önskade, hela tiden se till att de var nöjda, efter att de gått skulle jag plocka undan, rengöra bordet och duka bordet. Ibland visste jag inte riktigt vad jag skulle ta mig till, som när en kvinna önskade nytt varmt kaffe i en ny kopp visste jag inte rikigt hur jag skulle servera det, jag kände mig klumpig då, för på denna arbetsplats är det detaljerna som räknas. Men som en helhet gick provjobbet bra med tanke på att jag var lite nervös och helt ny på denna arbetsplats. Jag känner att jag kan göra ett bättre jobb bara jag får lite mer träning. Pratade med handledaren efteråt och hon var väldigt nöjd, hon tyckte att jag hade förstått arbetsuppgifterna snabbt och hon gillade min attityd. Hon sa att hon gärna vill ha med mig i teamet!

På eftermiddagen ringde managern från hotelet mig och undrade hur jag tyckte att provjobbet hade gått och undrade om jag fortfarande var intresserad av jobbet, jag svarade ja och han gav mig jobbet! Jag har ett jobb nu! Det känns så himla underbart, fantastiskt! Jag kunde inte ha fått ett bättre jobb än det här känns det som. Jag blev så galet glad.

Pinsam hostattack

Igår provjobbade jag på en pub. Det var riktigt kul. Puben var väldigt liten och var fylld av folk som ville dricka öl och äta pubmat, typ fish&chips. Så mitt jobb var att ta beställningar, peta in beställningarna i en maskin, tränga mig igenom folkmassan för att servera öl och mat, men framför allt öl, massor av öl, ta undan alla ölglas, en del tallrikar och ta betalt. Det var så himla härlig stämning mellan oss som jobbade där den kvällen och med alla glada gäster som beställde mer och mer öl. Där skulle jag vilja jobba.

Idag var jag på intervju för en resturang som var raka motsatsen, nästan. Det var en resturang på ett jättefint hotel mitt inne i stan, nära Oxford Street (shoppinggatan). Inredningen ingav en lyxig känsla med fotöljer lite här och där, på toaletten torkade man sig på ihoprullade handdukar och maten på menyn var inte billig. Jag var ute i god tid för jag ville inte vara sen till denna intervju, så jag hann till och med köpa hostmedicin på apoteket innan (för jag har haft en jätteirriterande hosta de senaste dagarna, det känns som om jag har ett hårstrå i halsen). Fick vänta i baren innan jag fick prata med managern. Han ställde en del frågor som inte var så svåra att svara på, han var väldigt vänlig. Och så började jag hosta, mitt under intervjun, vid sämsta möjliga tillfälle, det var hemskt. När intervjun var över slutade jag hosta. Jag tror inte att min hostattack påverkade något, för han bad mig komma tillbaka imorgon bitti kl 7.00 för att provjobba under frukosten. Det blir till att gå och lägga sig tidigt ikväll.

Shoppade lite på Oxford Street efter intervjun. Behövde nämligen en svart skjorta/blus som jag ska ha på mig när jag provjobbar imorgon. Köpte även röda solglasögon, jag vet sommaren är över och det är snart höst, men jag har verkligen spanat in dom. Och så köpte jag något att ha på mig på Halloween, jag råkade visst vara ute i god tid för en gångs skull.

Rastlös

Tröttnade på att stanna kvar på hostelet igår, så jag tog en entimmes promenad och utredde några ärenden på vägen. Tog vägen förbi Barts jobb, så jag gick in och sa hej. Han blev överraskad över att jag helt plötsligt stod utanför hans kontor. Det var riktigt kul att se honom igen och höra hur han hade det.

På kvällen träffade jag Sarah. Vi träffades på Kaplan och åkte hem tillsammans till henne och lagade pannkakor och bara snackade. Börjar bli en vana att träffas hemma hos henne och laga middag tillsammans, men nästa gång ska hon komma till mitt hostel bestämde vi.

Igår fick jag två samtal, det ena kom från en pub som bad mig komma till dom ikväll för att provjobba och det andra samtalet kom från en resturang som bad mig komma på intervju imorgon. YEEY! Jag ser verkligen fram emot provjobbet ikväll, jag vill jobba! Visst, det är bara ett provjobb, men det bästa med det är att jag får betalt för det också.

Jag känner mig så rastlös om jag varken jobbar, pluggar eller reser. Just nu är jag bara arbetslös i utlandet. Jag skulle kunna utforska London mer eller börja träna. Ja, det är nog en bra idé faktiskt.


Vilken underbar morgon

Dagens ord: a fringe is an area of hair hanging over the forehead that is cut shorter than the rest of the hair.
Svenska: lugg

Skulle egentligen flytta tillbaka till rum 4 idag, vilket är det bästa rummet. Men jag ville inte lämna mina underbara rumskompisar, så jag beslutade att stanna i det trånga, grönmålade rummet med 2 trevåningssängar och obekväma madrasser.

Imorse vaknade alla i rummet till Jacks irriterande alarm kl 7.00 (förutom Lee som redan var uppe och Amy som inte kommit hem än). Jack tog en dusch och vi andra somnade om, men vi vaknade igen när snoozen på Jacks alarm gick igång. Vi tre som var kvar i rummet, jag, Bobby och Jake, kollade förtvivlat på varandra, men efter ett tag tysnade den. Nästa gång snoozen gick igång blev vi så irriterade att jag klättrade ned från toppen av trevåningssängen för att stänga av alarmet. Då hittade jag min handduk på helt fel ställe och undrade varför den var där. Jake: "Oj, var det din handduk? Trodde att det var Lees, så jag slängde den på honom inatt för att han snarkade så högt." Elin: "Haha, gjorde han? Det märkte jag inte, märkte inte heller när ni andra kom in och lade er igår kväll, jag måste ha sovit väldigt djupt." Klättrade upp i min säng igen, varken jag eller någon annan kunde somna om igen, men vi ville inte gå upp ur sängen heller. Framförallt inte Bobby som egentligen skulle upp och arbeta, han gick först upp när de ringde från jobbet och undrade vart han var. Vi hade ju så roligt där vi låg och pratade, skojade och skrattde, vem vill gå då? Jag och Jake gick tillslut upp kl 9 för att äta en lång frukost.

Igår köpte jag saxar på Boots för att kunna klippa min lugg, den var väldigt lång och irriterande. Så nu kan jag se igen. Jake ville också ha sitt hår klippt, för det var rätt så långt. Förra gången hade han tagit en sax och klippt av håret på sig själv. Så jag tog min sax och min kam, vi gick ut på terassen, Jake satte sig på en stol och jag började klippa. Håret var så långt att jag fick klippa det i två omgångar. Jag klippte säkert av 5 cm av hans hårlängd. Jag var väldigt noggrann och jag är mycket nöjd med resultatet, det ser mycket bättre ut nu än innan. Det var andra gången jag klippt någon annans hår. Jag tycker att det är kul att klippa hår. Har aldrig riktigt lärt mig hur man klipper hår, men varje gång jag är hos frisören har jag kollat hur de klipper håret, istället för att läsa en skvallertidning. Så i teorin vet jag hur man gör och nu har jag ju fått öva i pratiken också.


Provjobbet

Dagens ord: a hedgehog is small brown mammal with a protective covering of spines on it's back.
Svenska: igelkott

Igår provjobbade jag för Nando's. Blev först visad runt på stället och fick ta på mig lite andra kläder. De placerade mig i köket för att göra rätterna redo att serveras och inte på golvet som servitris. Men det var rätt kul det med. Jag jobbade tillsammans med en annan man och han visade hur jag skulle läsa beställningarna och lägga upp pomfritten, riset, osv och hur man gjorde olika sallader. Det var så himla mycket att lära sig, men efter att ha prövat själv så var det egentligen inte så svårt, jag lärde mig snabbt. Det jobbigaste var när det kom så många beställningar på en och samma gång att man inte riktigt kunde hålla koll på allting. Och sen kom det plötsligt inga beställningar alls, men då kunde man passa på och dricka ett glas vatten. Tempot var som en berg-och-dal-bana. Managern pratade med mig efteråt medan jag åt kyckling med ris och ärtor om hur det hade gått. Han ringer tillbaka om några dagar för att berätta om jag får jobbet eller inte.

Idag sov jag riktig länge. Det är måndag idag, men jag har ingen skola lägre. Inte något jobb för den delen heller. Än. Satt och pratade med min rumskompis J imorse och tiden bara gick. Har jag nämt att det är otroligt lätt att träffa nya människor på det här hostelet? Det är det. Ofta träffar man någon i köket som man börjar prata med eller så slår man sig ned med någon man känner och så sitter det en annan där som man också lär känna. Eller som när jag kom hem sent en kväll och var tvungen att gå genom bakgården så satt Jay och John där och så slog jag mig ner tillsammans med dem utan att riktigt känna dem sen tidigare. Hade det riktigt roligt tillsammans med dem och gick och la mig två timmar senare.

Har pratat med några andra som har varit på flera hostel och de säger att detta är det bästa de har varit på. Tur för mig som kommer att ha stannat här i nästan 8 veckor innan jag flyttar. Det myllrar av australienare och de är framför allt de och några irländare som jag lär känna eftersom de också stannar här en längre tid. Sen finns det också en hel del turister här, men de turistar hela dagarna så de ser man knappt.

Ser fram emot att jobba

Det gick bra på intervjun igår, det var i alla fall vad managern sa som intevjuade mig. Jag fick fylla i ett formulär och sedan ställde han några frågor. Det var inte direkt några enkla frågor, på en skulle jag svara när jag har givit kunden en extraordinär service och på en annan skulle jag berätta när jag löst ett problem. Det är svårt att komma på sådana där svar snabbt, men jag gjorde mitt bästa och svarade på alla frågor. Vill verkligen ha det jobbet! Det är en av de finare pubarna i området och jag kommer att få servera mat, ta betalt och duka undan. När jag kan det kommer jag även att få börja jobba i baren. Läget är perfekt, det är inne i stan och det är lätt att ta sig dit från hostelet och ännu lättare från stället jag kommer att flytta till (om 10 dagar).

På sista lektionen i skolan berättade vi om våra drömjobb för varandra, jag berättade att jag skulle vilja bli civilingenjör och bygga framför allt hus i framtiden. Irländaren här på hostelet, Bobby, jobbar exakt som det. Han har byggt hus, lägenheter, vägar, grävt ner gasledningar och just nu håller han på att bygga en lekpark i parken bakom hostelet och efter det ska han bygga en förskola. Blev så himla inspirerad av honom. Han berättade att det bästa är känslan när man är klar med ett projekt och ser resultatet, "det där har jag byggt!". Jag ser fram emot att börja plugga till civilingenjör på universitet och efter det att få börja jobba med det, kanske till och med jobba utomlands. Men först ska jag jobba här i London som servitris, vilket jag också ser väldigt mycket fram emot.


Arbetslös med goda chanser till jobb

Dagens ord: tipsy is to be slightly drunk.
Svenska: berusad

Igår var sista dagen för mig på Kaplan. Jag har verkligen haft en väldigt rolig och lärorik tid på den skolan. Jag fick mitt certifikat och efter certifikatuttdelningen hade jag håltimme och min sista lektion. Under håltimmen fanns det en lektion om pubkulturen i England som jag gick till. Det var väldigt roligt, jag fick lära mig några användbara ord och en hel del roliga fakta. En sak som jag fick höra var att de ringer i en klocka en halvtimme innan puben stänger och då springer tydligen alla fram till baren för att köpa sig en sista öl, vare sig de hade tänkt sig det eller inte. Och sedan dricker de ölen väldigt långsamt, till skillnad från tidigare då de hällt i sig ölen, för att de inte vill lämna puben. Detta skulle jag vilja se.

Nu är jag arbetslös. Jag kommer inte att jobba på den där italienska resturangen brevid operan. Managern ringde upp mig och jag svarade att jag inte visste om jag skulle komma på måndag eftersom jag hade fått ett bättre erbjudande från en annan resturang (tja, egentligen ska jag ju bara provjobba, men iaf) och då blev han arg och la på. Min magkänsla säger mig att det var rätt beslut. Bara ett litet tag efter det fick jag ett annat samtal, det var en pub som undrade om jag kan komma på intervju på lördag, idag alltså, jag sa ja, så snart ska jag iväg på intervjun! Och imorgon ska jag provjobba, så mina chanser att ha ett jobb nästa vecka känns goda.

Lillördag

Igår hade Gln födelsedag, han är Sarahs "flatmate" och eftersom jag har varit hemma hos henne ganska många gånger har jag lärt känna honom rätt så bra. Vi var i alla fall inbjudna till hans "födelsedagsfest" och hade köpt en väldigt god chokladtårta till honom och han såg till att det fanns nåt att dricka. Träffade en annan tjej som heter Elin och kommer från Sverige, från Stockholm till och med. Vi snackade en hel del den kvällen, på engelska förstås!

Sen drog vi vidare ut till en club som heter Zoo Bar. Men det var lite klurigt att komma in, för jag hade glömt mitt leg! Hur kunde jag glömma det? Tja, jag lämnade min väska hos Sarah och tog bara med det jag trodde att jag behövde, mobil, pengar, oystercard. Så osmart av mig att glömma mitt leg! Men på nåt sätt fick jag komma in ändå. Vilken tur, för det var ett riktigt bra ställe! Bra lokal, bra musik, bra sällskap... En riktigt bra kväll helt enkelt!


80 dagar kvar till jul

Dagens ord: I've got to dash is to leave quick and suddenly.

Igår satt jag och pratade om skidåkning och julmat tillsammans med en Irländare. Ojojoj vad jag blev sugen på julmat! Risgrynsgröt med kanel, vörtbröd med ost, skärgårdsill, potatis, knäckebröd, gravad lax med sås, ägg med räkröra, ris-á-la-malta. Jag vill verkligen hem till Sverige för att fira jul med familjen! Det är bara 80 dagar kvar till julafton.

Var på bibblan imorse och lånade en ny bok. Inte Harry Potter and the chamber of secrets, men däremot Dear John av Nicholas Sparks. Jag blev lite inspirerad efter att ha sett filmen The Notebook igår kväll (som är baserad på Sparks bok med samma namn). Det är den bästa romantiska filmen jag sett, så jag håller med alla som tipsat mig om den filmen. Första gången jag såg den filmen, men det lär inte vara den sista.

Passade på att skriva ut mitt CV där för att sedan söka jobb på Pizza Express här i Fulham. De tog emot mitt CV och sa att jag skulle söka på nätet också. Såg att Nando's låg brevid, kycklingresturangkedjan, så jag gick in där med. De tog emot mig vänligt, var intresserade av min ansökan och undrade när jag kan provjobba. Så jag ska provjobba för Nando's på söndag kväll!!! Ser verkligen fram emot det och hoppas på det bästa.


4 oktober 2011

Dagens ord: to hog the limelight is to draw public attention to themselves.
Svenska: rampljuset

Det här är sista veckan på Kaplan. Igår fick vi en ny lärare, det första intrycket vi fick av henne var att hon inte alls var lika bra som den förra. Vi var en klass som gillade att prata och hade långa disskussioner om både det ena och det andra, men denna lärare fick inte igång oss alls. Det första hon frågade var hur många som läste skvallertidningar och det var 2 av 14 som räckte upp handen (dessa två var nya i klassen) och så pratade de tre om det ett tag medan resten av klassen såg trötta och uttråkade ut. Det var en tråkig lektion helt enkelt, hoppas läraren kommer på ett bättre tema idag.

Jag lånade hem två filmer från skolan, Notting Hill och the Notebook. Kollade på Notting Hill igår kväll och tyckte att det var roligt att jag kände igen många ställen de hade filmat på. Affären och dörren ser tyvärr annorlunda ut nu jämfört med då. Men det var ju ändå 12 år sen de gjorde filmen.

Notting Hill

Dagens ord: frolic is to behave in a happy and playful way
Svenska: leka och skutta

Igår var jag och Maria i Notting Hill. Jag visste inte riktigt vad som fanns där förutom dörren och affären från filmen "Notting Hill" och en marknad på Portobello Road som har öppet måndag till lördag. Vi var där en söndag, vilket kändes lite dumt. Men det var fullt av liv där ändå, butikerna (dock inte alla) var öppna och människorna strosade längs gatan. De strosade! De gick i ett lungt tempo, i motsats till Oxford Street där stressade människor rusade fram och in och ut ur butikerna. Vi strosade vi med längs gatan med alla fina pastellfärgade hus. Gatan överträffade mina förväntningar. Jag gillar denna gata och tänker helt klart ta mig tillbaka dit, nästa gång när marknaden är öppen också.

Vi hittade affären och dörren från filmen, men blev väldigt besvikna när dörren inte längre var blå, utan svart!!! Grannens dörr var däremot blå. Hmm... Hörde senare att ägaren till Dörren blev så trött på alla turister som fotade sig utanför hans hus, så att han bestämde sig för att måla om den. Vi köpte varsin chokladglass som var så himla god, top 5 på godaste glassarna jag någonsin smakat. Mmm...

Helgen med Maria var toppen, jag kan leva på den glädjen ett bra tag nu. Men det roliga har också ett slut. Det jag saknar mest är min familj och mina vänner hemma i Sverige, tänk om ni kunde vara här hos mig nu.

Det bästa av London på endast en dag med Maria

Vi är helt slut! Maria kom igår och jag blev så himla glad! Hon stannar bara över helgen, så för att se så mycket av London som möjligt så blev det en väldigt lång promenad idag. Vi satte på oss löparskorna och tog bussen in till Picadilly Circus och där började äventyret.

Vi upptäckte en sjukt cool affär som var full av m&m's, och då menar jag full av m&m's stört mycket och det var inte bara godis, utan det var vad du än kan föreställa dig (nästan) fast med m&m's-design. När vi började bli hungriga köpte vi såklart Fish&Chips och satte oss i skuggan av ett träd (eftersom det var för varmt i solen) i St James's Park. Det smakade riktigt bra! Vår promenad fortsatte förbi Buckingham Palace, London Eye och Big Ben.
I Covent Garden upptäckte vi en otroligt fin marknad där de sålde lite av varje och Maria hittade två snygga sjalar för endast 5 pund. Vi gick längs Oxford Street och gick in i ett flertal skoaffärer, apotek och klädaffärer och fick med oss lite smått å gott hem. Det är som vanligt galet mycket folk som trafikerar gatan, men vi lyckades ta oss fram med nöd och näppe.

Vi har hunnit med en hel del av stan idag alltså! När vi kom tillbaka till hostelet la vi oss på sängen och somnade nästan av utmattning. Morgondagen blir nog lite lugnare. Förhoppningsvis.

RSS 2.0