Jag har ett jobb!

Jag har fått ett jobb! Men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig.

Så här gick det till: Jag hade spanat in tre resurangkedjor som severar italiensk mat och kollat på nätet vart de låg. Så igår gick jag runt mellan de resturanger som låg i Covent Garden-området och frågade om de hade något jobb. De hänvisade mig till deras hemsidor där jag skulle fylla i intresseanmälan. När alla gav mig samma svar bestämde jag mig för att sluta gå runt och istället gå till skolan istället.

Men på vägen till skolan såg jag en annan italiensk resturang och tänkte "varför inte?" och gick in och frågade. Servitrisen följde med mig till managern utan att säga ett ord till mig och så fick jag prata med managern inne på hans kontor. Han berättade att samma dag diskuterat att de behövde anställa en ny servitris och undrade när jag kunde börja arbeta. Så fick jag jobbet! Han berättade att jag skulle jobba 11 timmar om dagen, mellan kl 10 och 23 med 2 timmars rast mitt på dagen, 5 dagar i veckan. Det är galet! Hur ska jag klara detta? Eftersom resturangen ligger brevid en opera, är de flesta matgästerna på väg till en operaföreställning. Gamla, snofsiga människor tänkte jag (fördomarna flödade i mitt huvud, men jag har kanske fel uppfattning) som sitter vid bord med dubbla dukar och vikta servetter. Tja, det var inte riktigt det jag hade tänkt mig.

Jag borde vara glad över att jag fått ett jobb, det är jag också, men inte över att jag fick det jobbet. Jag ska fylla i dom där intresseanmälningarna på nätet och hoppas på att jag får ett jobb där jag vill jobba. Om jag inte får det kommer jag ta det jobb jag fick nu och hoppas att det inte är så illa som jag inbillar mig att det är.

Adverb

Dagens ord (plural): Vi skulle skriva en historia med vissa adverb (de 7 fetstilta). Detta blev vår historia:

It was uncharacteristically warm that evening in London, so John unashamedly took of his shirt in the park. Unfortunately an old lady with a dog passed by and complained about his behaviour. John put on his shirt again to avoid a conflict, but would undoubtedly take it off again when the old lady had walked away. It unexpectedly started to rain and John surprisingly climbed up a tree and started to talk to a pigeon. John had unambiguously gone mad.

Vi hade väldigt kul medan vi skrev vår historia och det var väldigt kul att höra de andras. Väldigt kul var även att park och regn återkom i flera historier.

Indian Summer

Dagens ord: Indian summer
Ner det e en ovanligt varm period i september, da hosten normalt e pa veg, kallas det indian summer eftersom de brukar ha detta veder i Indien under denna period. Det e exakt vad vi kallar vedret i London just nu. Indian summer. Denna vecka kommer solen skina och temperaturen dagtid ligga runt 25 grader. Vad jag har pa mig idag seger ganska mycket, shorts och t-shirt. Satt i parken och at lunch, det var riktigt varmt och skont, jag bara njuter av det. Tidigare har det for det mesta varit mulet och mellan 15 och 20 grader. Veldigt behagligt veder enligt mig. Det har regnat lite grann varje dag, lite grann. Oftast har jag lyckats undvika regnet. Men inte i mandags. Jag hamnade mitt i ett osregn. Det var galet, jag hade tygskor pa mig och de blev drenkta pa nolltid.

Som ni merker sitter jag vid en dator med engelskt tangentbord och saknar vissa bokstever (gissa vilka). Saknar fortfarande internetuppkoppling pa min egen dator, forstar inte varfor det forsvann helt plotsligt. Jag maste gora nat at det. Nagot som jag kan anvenda datorn till e att kolla pa film, sa jag har kollat ovanligt mycket pa film de seanste dagarna. Fran att inte ha sett en enda film pa fyra veckor, till att se fem filmer pa fyra dagar. Tja, forkylningen e forklaringen, jag har velat ta det lugnt sa att jag blir frisk till M kommer denna helg. Jag ser otroligt mycket fram emot det, besok fran Sverige! Jag kenner mig redan mycket bettre. Utvilad och nestan frisk. Och supertaggad!

Tvettade mina kleder i mandags igen och i tisdags var Sarah sa snell at hon let mig komma hem till henne sa att jag kunde stryka mina t-shirtar. Ner jag var pa veg till henne hade jag plotsligt ingen lust att ta tunnelbanan, sa jag satte mig pa bussen som gar rakt in till stan. Det e mycket skonare att ta bussen en tunnelbanan, men det tog galet lang tid. Det tog nestan 2 timmar att ta sig hem till henne, hon bor visserligen pa andra sidan stan dessutom. Det hade nog tagit 1 timme om jag hade tagit tunnelbana. Om man ser det fran den ljusa sidan sa hade jag gott om tid till att lesa min bok.

Redo att söka jobb

Tänkte att jag ska börja med en ny grej, nämligen dagens ord. Jag lär mig sa manga nya ord varje dag och jag tänkte att jag kan dela med mig nagra av dem. Nagra kanske är användbara och nagra kanske bara är roliga. Här kommer den första, mitt favoritord:

Dagens ord: Preposterous is something very silly or stupid.
Svenska: befängd.

Helt plötsligt tappade min dator internetuppkopplingen pa hostelet, därför har jag inte kunnat halla bloggen uppdaterad. Men det har ända inte hänt sa mycket sedan sist. Förrutom en sak som kan vara spännande att meddela. Jag träffade min handledare pa OPUS-programmet igar och hon hjälpte mig att skriva om mitt CV. Nu har jag ett riktigt bra CV pa engelska. Dessutom har jag skaffat ett "National Insurance Number" som man maste ha om man ska jobba här. Och sa har jag öppnat ett bankkonto. Med dessa tre saker klara är jag redo att söka efter jobb! Vill helst ha ett jobb pa en resturang. Nu är det bara tva veckor kvar pa Kaplan och sen ska jag ut i arbetslivet. Jag ser fram emot det.

Nu ska jag göra en paj tillsammans med Sarah och sen blir det utgang. Ha en trevlig helg!

Förkylning på väg

Usch, igår kände jag att jag hade ont i halsen, så innan skolan började gick jag och köpte halstabletter. Efter skolan kändes det värre, jag kände i min näsa att förkylningen var på väg. Jag var trött hela dagen och sen började jag hosta också. Nej, jag vill inte bli förkyld! Jag vill vara frisk, för jag vill gå till skolan och göra roliga saker. Tänk om jag kommer att vara förkyld hela hösten nu, förkylning kan ju hålla i sig i en evighet. Mamma skickade med mig vitamintabletter, men jag har varit så dålig på att äta dem hittills, bäst att jag börjar äta dom nu då.


Happy Birthday!

Igår hade vi engelskatest. Det är ungefär som en kort variant av nationella proven i engelska. Det är fem delar: läsning, ord och grammatik, skriva, lyssna och tala. Men det är inte lika seriöst som nationella proven, för jag har inget att förlora. Om jag gör testet extra bra blir jag uppflyttad en nivå, om jag inte gör det stannar jag kvar på den nivå jag är på nu och läraren kan se vad vi behöver träna mer på. Jag behöver träna mer på ord och grammatik, för det var den delen jag tyckte var svårast, tala var lättast.

Igår hade både Sarah och Bart födelsedag, de två personer som jag har lärt känna bäst under min tid i London, vilket sammanträffande!!! Jag ska fira Sarah idag, för igår firade hon med sin familj som hade kommit på besök. Bart flyttade ut i förra vekcan, men han kom tillbaka till hostelet igår för att fira med oss som bor kvar på här. C-ly hade bakat en chokladkaka till honom, den var jättegod. Vi, dvs. Bart, 4 tjejer från Australien, en kille från Kanada och jag, drog vidare till en annan bar i Fulham. Det var en riktigt bra bar, snygg inredning, billig dricka och bra musik. Elk var namnet och de hade Mojito för 3 pund! FZ jag har druckit riktig Mojito nu! Vi lekte "Systemet", jag kom på systemet redan innan det var min tur, men för killarna tog det ett tag och de blev lätt frustrerade över det. Det var en kul kväll.


Ännu en regnig dag

Igår blev jag väckt av personalen kl 11. Jag var tvungen att lämna rummet och flytta alla mina saker ner till bagagerummet. Jaha, då var det bara att hoppa upp ur sängen och packa väskan då och gå ner med den. De tog ut kuddarna, täckena och madrasserna ur rummen. De sa att de skulle spraya rummen, fråga inte varför, för jag har ingen aning. Hoppades att de skulle byta ut de obekväma madrasserna också, för jag har hört att de har beställt nya, men det var för mycket att hoppas på. Fick nytvättade lakan i alla fall.

På eftermiddagen tog jag en promenad. Jag gick hela vägen från hostelet till National History Museum, det tog 40 minuter. När jag kom dit började det regna, jag blev inte förvånad alls. Jag satte mig på ett café för att vänta på att det skulle gå över, hoppades att det skulle vara en kort skur. Jag åt en glass, ananas & kokos, den var jättegod. När jag gick ut regnade det ännu mera så jag tog tunnelbanan till Covent Garden istället, marknaden höll på att stänga, men jag gick runt ändå och gick in i några andra butiker som hade öppet. Jag gillar Covent Garden, det är sån mysig atmosfär med den gamla byggnaden och alla små butiker. Det hade slutat regna när jag bestämde mig för att dra vidare, så jag gick genom min favoritpark, St James's park, till Victora Station.

Jag har inte tränat någonting sen jag kom hit till London. Har funderat på det flera gånger, men har aldrig kommit igång med det. Jag tänker alltid imorgon eller i helgen, då, då ska jag ut och springa. Men nej. Inte en enda löprunda. Däremot tar jag långa promenader, som den igår. Eller går till en annan station än till den närmaste. Jag rör på mig, det är ju ändå det som är det viktigaste!

Ms Happy

Igår skrev jag på kontraktet till lägenheten! Jag träffade Oz på ett café inne i stan, nära min skola. Vi läste igenom och fyllde i kontraktet tillsammans. Det tog rätt lång tid eftersom vi ofta kom av oss och började prata om annat istället. Vi vill ju lära känna varandra eftersom vi ändå ska dela lägenhet i 7 månader. Han är väldigt lätt att prata med, så jag tror att det kommer vara lätt att leva tillsammans under samma tak också. Jag träffade de andra två också som jag kommer dela lägenheten med när jag var och kollade på rummet. Det var bra stämning mellan oss och det tycker jag är jättevikigt. Det känns så otroligt bra. Jag ser fram emot att flytta in, 31 dagar kvar dock. Kontraktet är mitt nu! Jag kan sluta leta efter fler rum nu, sluta läsa annonser, ringa runt och kolla på olika rum. Vad skönt. Jag är så himla glad nu, jag är ms Happy.

Nu kan jag fokusera på att hitta ett jobb istället. Det är bara tre veckor kvar på Kaplan nu. Jag har bara hälften kvar. Bara! Och när de veckorna är slut ska jag börja jobba. Det känns konstigt att tänka på det. Första veckan jag var här kändes hur lång som helst, andra och tredje veckan gick mycket snabbare. Undra hur dessa tre veckor som är kvar kommer att känns som.


Paj, superenkelt, supergott

Recept för två personer:

Sätt på ugnen på 200 grader.

Till degen behöver du:
 - 2 dl mjöl
 - 50 g smör
 - 1 msk vatten

Så här gör du degen:
Häll mjöl i en bunke. Dela smöret i mindre bitar. Finfördela smöret genom att arbeta ihop mjölet och smöret med hjälp av fingrarna, alternativt matberedare om du har en sådan. Degen ska upplevas smulig när du arbetar med den. Tillsätt vatten och knåda ihop till en slät deg. Du ska kunna göra en boll med degen, den ska vara fast och mjuk, ungefär som en öronsnibb. Den ska inte kleta (ha i mer mjöl i så fall) och inte smula (ha i lite mer vatten). Kavla ut degen och lägg den i en pajform, alternativt tryck ut degen direkt i pajformen. Degen ska täcka botten och kanterna. Tips: ställ degen svalt en stund och förgrädda degen i ugnen (200 grader i 10 minuter).

Till stanningen behöver du:
 - 2 ägg
 - 1-2 dl mjölk
 - 1 dl riven ost

Så här gör du stanningen:
Vispa ihop ägg, mjölk och ost. Ha i, vad du nu vill ha i pajen, i pajskalet (kom ihåg att krydda) och täck med stanningen. Grädda i ugnen i ca 180 grader i 30 minuter, eller tills pajen har fått en fin gyllenbrun färg. (Det är möjligt att göra paj i mikron, i brist på ugn, men då blir skalet inte krispigt)

Tips på vad du kan ha i pajen:
 - Svamp och gul lök, stek i stekpanna först
 - Lax och spenat eller var för sig
 - Räkor
 - Tonfisk och majs
 - Ost och skinka
 - Broccoli, ädelost och röd lök

Våga experimentera med pajens innehåll! Det finns även mycket inspiration på nätet.
Lycka till med pajen!

Paj, vad gott!

I torsdags när jag skulle gå hem från skolan var det så himla mycket människor vid tunnelbanestationen som stod och väntade utanför spärrarna. Ibland gör dom så att de spärrar spärrarna så att ingen kan passera så att det inte ska vara så mycket människor längre ner i tunnlarna. Det är förstås av säkerhetsskäl, men jag orkade inte stå och vänta, så jag beslutade mig för att gå till Oxford Street och ta en buss därifrån till en station där jag kan byta till min tunnelbanelinje.

Om man går längs Oxford Street kan man inte låta bli att gå in i några butiker, så jag gick såklart in i några och kollade. Blev överraskad över att filmer, skivor och böcker är så mycket billigare här än i Sverige. De flesta filmer och skivor kan man köpa för mindre än hundra kronor. En del för 30-40 kr. Jag hittade "Sagan om ringen"-trilogin i förlängd version. Jag blev så lockad av att köpa den, men då tänkte jag "inte förrän jag tjänat lite pengar först". Jag har även tänkt på att Converse och Hunterstövlar är mycket billigare här. Många säger att det är så dyrt i London, men om man vet vad man ska leta efter är det inte alls dyrt. Stockholm är dyrare.

Igår var jag hemma hos Sarah efter skolan. Vi gjorde en paj med champinjoner, tonfisk och majs, vi tog vad vi hade liksom, det är kul att experimentera med innehållet. Det var första gången jag lagade riktig mat sen jag kom hit till London. Det är så roligt och så enkelt att göra paj och jag har gjort det så många gånger, så det var inga problem med receptet. Men vi hade så himla mycket att ha i pajen så jag hällde i mer mjölk och ägg, men det blev visst lite väl mycket mjölk så vi fick hälla ut lite ur pajen (hehe, kanske inte som man borde göra). Dessutom använde vi en plastbunke eftersom hon inte hade en riktig pajform och vi insåg att vi inte kunde ha den i ugnen. Vi måste ha den i mikron istället. Ungefär då tänkte jag att det säkert kommer att sluta med att vi får koka pasta till middag. Men efter 10 minuter i mikron smakade jag på den. Den var jättegod!

Alice in Wonderland

Igår kollade jag på ett rum igen. Den här gången kändes det perfekt, exakt som jag hade föreställt mig att jag skulle bo. Det är en liten lägenhet med 4 sovrum och trots att det var litet och stökigt, kändes det så hemtrevligt. Och de jag kommer att dela lägenheten med var så himla snälla, de kom till och med och mötte mig vid stationen då jag inte hittade huset. Jag sa att jag ville ha enkelrummet. Jag lovar att skriva mer om lägenheten när jag har skrivit på kontraktet och när jag flyttat in.

Efter skolan visades "Alice in Wonderland" (av Tim Burton) utomhus på storduk. Vi var en stor grupp från Kaplan som gick och såg den tillsammans (det var en del av Social Programme). Det är väldigt svårt att hålla ihop stora grupper när man åker tunnelbana har jag märkt, men vi var ett gäng på 10 personer som lyckades hålla ihop rätt bra, trots att vi skiljt oss från ledaren och de andra i gruppen. Vi satt på en stentrappa med Tower Bridge bakom oss. Det var obekvämt att sitta på stentrappan i flera timmar och det blåste kallt. Men det var värt att gå dit, för filmen var otroligt bra, upplevelsen var fantastisk och sällskapet var underbart.
http://www.youtube.com/watch?v=9POCgSRVvf0

Böcker

Har läst ut den fantastiska boken "Hundraåringen som klev ut genom ett fönster och försvann" av Jonas Jonasson. Jag hade glömt att packa med mig en pocket så jag köpte den på Arlanda innan jag flög iväg. Det är den mest roliga och underbart härliga bok jag någonsin läst. Jag skrattade och fnittrade genom hela boken och blev ofta  överraskad över den oväntade handlingen. Helt klart läsvärd!

Men nu tog den tyvärr slut, så jag behövde en ny bok. Bibliotek tänkte jag, så jag tog mig till The Brittish Library igår, men det visade sig att de inte lånar ut böcker. När jag var på väg till tvätteriet på förmiddagen idag för att tvätta mina kläder, tänkte jag att jag borde kolla upp vart närmaste bibliotek ligger på nätet. Men det behövdes inte, för bara en minut senare upptäckte jag vad jag letade efter. Ett bibliotek! Jag slängde in kläderna i tvättmaskinen och gick tillbaka till bibblan, skaffade lånekort (det fungerar precis på samma sätt som i Huddinge) och lånade "Harry Potter and the philpsophers stone" såklart. Känns som att jag bara måste passa på att läsa hela Harry Potter-serien nu när jag är i England. Gick tillbaka till tvätteriet, hämtade mina torra, nytvättade kläder och gick med dem i en soppåse under armen tillbaka till hostelet. Jag kände mig så glad när jag gick där. Men, det finns ett men, kläderna är ostrukna, så jag måste få tag i ett strykjärn för att kunna stryka mina t-shirtar.

Har köpt hörlurar till datorn så att jag kan lyssna på musik, kolla på film och prata på Skype utan att störa de andra hostelgästerna. Lyssnar just nu på "Moves like Jagger" av Maroon 5. På morgonen vid frukost brukar de alltid ha på en musikkanal på TVn och jag har hört den låten nästan varje morgon nu. http://www.youtube.com/watch?v=iEPTlhBmwRg Jag gillar den.


Thames Festival

Träffade Muju och C-ton i stan för att gå på Thames Festival. Vi gick runt bland alla små marknadstånd längs Themsenpromenaden och såg en helt amazing show. Det var tre killar i linne och kallingar (hmm...) som jonglerade med facklor och käglor, ensamma eller tillsammans. De gjorde akrobatiska saker som bakåtvolter och den ena balanserade med en fot på det andres huvud. De var riktigt duktiga och så sjukt roliga. Vilken show!

På avstånd såg vi en carnevalparad på Blackfriars Bridge, så vi gick dit och hann ikapp slutet av den. Sen gick vi mycket snabbare framåt än själva paraden, så vi hann se hela, för helt plötsligt var vi alldeles i början av paraden. Jag älskar carnevalparader. Musiken, dansen, kläderna är helt fantastiska, det är så kul att se på.

 

Vi gick tillbaka till Blackfriars Bridge för att se fyrverkerishowen därifrån. Vi hade jättebra platser, men fick vänta i mer än en halvtimme innan det började, men det gjorde oss ingenting, vi hade så trevligt så. Fyrverkeriet var helt fantastiskt, jag blev alldeles lycklig av att se det. Det var storslaget! Himlen och Themsen lystes upp i rött, grönt, guld och blått. Det går inte att beskriva med ord, så här kommer ett YouTuebklipp så får ni se själva.

http://www.youtube.com/watch?v=K-35jgWH75w&feature=related

Sammanfattningsvis var det en otroligt häftig kväll!


Tänk vad tiden går

Jag var ute med Sarah igår. Från början var det meningen att vi skulle ses kl 20.30 vid Picadilly Circus, men då klockan var 20.30 hade vi båda inte ens lämnat våra rum. Hehe. Tänk vad tiden går. Vi bestämde att jag skulle åka hem till henne istället, för hon bor inne i stan, så vi träffades till slut kl 22.00. Hehe. Hon bor i en jättefin liten lägenhet på sjunde våningen. Det är litet, stökigt, men väldigt mysigt. Där satt vi och sanckade och åt mat och drack cider. Helt plötsligt var kl 24.00 och vi hade fortfarande inte kommit in på en nattklubb. Tänk vad tiden går. Vi lämnade rummet och tänkte ta buss till Picadilly Circus. Tyvärr hade vi precis missat en buss, så vi beslutade oss för att gå några stationer och väntade på nästa buss där istället. Vi orkade inte vänta där heller, så vi hoppade på första bästa buss som gick nästan rätt och så kunde vi gå den sista biten istället. Jag tror vi hoppade av bussen lite tidigt för vi fick gå rätt så långt för att komma till Picadilly. När vi väl kom till Picadilly visade det sig att den nattklubben vi ville till hade slutat släppa in folk. Hehe. Vi fick tips om en annan klubb, den skulle vara nära. NÄRA? Vi fick gå ungefär 20 minuter för att komma dit och det var väldigt nära det ställe där vi hade hoppat av bussen!!! Vi hade gått i en cirkel!!! Säkert en omväg på 2-3 km!!! Men när klockan hade hunnit slå 2.00 så hade vi äntligen kommit in på en nattklubb. The Den. Nästet. Tänk vad tiden går. Det var ett bra ställe, mycket folk, två dansgolv och bra musik. Vi dansade hela natten lång. Nästan.



Har varit väldigt dålig på att lägga upp bilder på bloggen. Förlåt! Men nu har jag äntligen lagt in bilderna från kameran till datorn och har även skapat ett album på Facebook. Det får ni gärna kolla in. Så från och med nu kanske det dyker upp lite fler bilder på bloggen. Här har ni en bild på mig och Sarah från igår kväll.

Boat Party

Igår hände en hel del, det är bäst att jag tar det i kronologisk ordning. Det första som hände var förstås att jag vaknade på hostelet, åt furkost och gjorde mig redo för dagen. Jag åkte till skolan lite tidigare än vanligt för att vi på Opusprogrammet hade workshop, men jag kunde bara vara med i en halvtimme. Jag skulle nämligen på intervju för att få ett "National Insurance Number" och var därför tvungen att gå tidigare. Intervjun tog ungefär 20 minuter och jag behövde bara visa henne mitt pass och ett brev från skolan och svara på frågorna som hon ställde för att kunna fylla i ett formulär åt mig, inget svårt. Missade första lektionen, men det var giltig frånvaro som man så fint säger. Den andra lektionen var den sista lektionen vi hade med vår underbara engelskalärare, för hon ska ha semester i en månad nu. Jag får se på måndag vem vi kommer ha istället.

Efter skolan var det Boat Party! En hel båt fylld med partysugna Kaplanelever på River Thames. Jag skulle ha gått dit med Sarah, men hon blev plötsligt sjuk i sista stund. Kände mig lite ensam ända till jag träffade Laura från min engelskagrupp och anslöt mig med henne och hennes kompisar. Vilken kul kväll vi hade! Vi drack öl, åt pizza och dansade resten av kvällen. Det kändes som om vi var de som hade det roligast på dansgolvet! C-ton såg till att det blev lite show, vi skickade in varandra i ringen och visade våra moves. Boat Partyt tog slut klockan 23 så att folk kunde ta tunnelbana hem (eftersom de slutar gå kl 24), men det gjorde inte vi. Vi (4 killar, 3 tjejer) åkte hem till Marinne som bor i ett residens typ 5 minuter från skolan. Satt i soffan, snackade och drack lite vitt vin. Vi var en härlig blandning av nationaliteter; Sverige, Holland, Frankrike, Frankrike, Polen, Turkiet och Brasilien. Det är verkligen underbart att träffa nya människor från andra länder och kunna ha kul ihop. Fick sällskap av Chris till bussen och kom tillbaka till hostelet kl 4.15.

Jag vill passa på att tacka för alla fina kommentarer jag har fått. TACK! Jag läser alla kommentarer och blir lika glad varje gång! TACK igen!

Irish wristwatch

Har kollat på två rum sen jag skrev sist (haha). Igår kollade jag på ett norr om stan, det var inte alls bra! Det enda som var bra var området, men resten... Det luktade illa i rummet, korridoren påminde om ett fängelse, köket var för litet, det fanns inget matbord, inget vardagsrum. Jag vill sitta runt ett matbord och äta tillsammans med dom jag delar huset med och ha långa konversationer på engelska, vara social. Jag vill INTE sitta alldeles ensam i mitt sovrum och äta min middag! Berättade det för Bart när jag kom tillbaka till hostelet. Han kollade in annonser åt mig och föreslog några och sen hittade han en som verkade bra. Han sa ring, ring nu! Och jag ringde. Så jag fick kolla in rummet idag. Det var faktiskt bra! Lätt att ta sig till skolan, okej område, rummet var litet men funktionellt och köket... Köket var nyrenoverat och helt oanvänt, där finns du behöver i ett kök (spis!). Kvinnan som hyr ut rummen var riktigt trevlig, det är viktigt. Priset är på gränsen till för mycket, men om jag inte hittar något bättre rum nu i helgen kanske jag flyttar dit i alla fall. Jag får se, har inte bestämt mig än. Vill allra helst bo kvar här i Fulham, jag gillar verkligen området.

Och nu till dagens rubrik. Efter att jag ringde på annonsen igår hittade jag och Bart en hemsida med "Tounge twisters". Det var så himla kul! Försök att säga "irish wristwatch" snabbt! Jag klarar det inte. Jag får det till irish wrishwash! Bart lärde mig den här också: "How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck would chuck wood?". Hittar inte tillbaka till hemsidan, tyvärr, annars skulle ni fått länken dit.

Adrenaline junkie

Ush, det regnar! Riktigt Londonväder är det, såg på TVn att det kommer att regna varje dag den här veckan, det är bara att vänja sig vid det.

Jag kollade på ett rum igår (yey, jag har verkligen börjat komma igång med rumsökandet på riktigt nu). Men det tog mer än en timme att ta sig dit från skolan, varav 25 minuter med buss, det kändes ju inte så bra. Rummet och huset var jättefint, men läget passade mig inte alls.

Något som däremot är kul är att gå till skolan, believe it or not, men det är det. Vi pratade om upplevelser, adrenalin och rädslor igår. Läraren frågade oss vad vi helst ville göra, hoppa med fallskärm från ett flygplan eller flyga ett eget litet flygplan, klättra i berg eller hoppa bungeejump, simma över en sjö eller segla en yacht ensam över atlanten. Vi skulle välja antingen eller, men jag ville göra ALLT! På riktigt! Farligt? Det är det säkert. Läskigt? Lite. Rädd? Nej. Gillar du att få adrenalinkickar? Absolut!

Det finns en hel del hemsidor på internet där man kan köpa spännande upplevelser, som bungeejump, fallskärmshoppning osv. Varför söker människor efter dessa upplevelser? Jo, för att vardagen är för tråkig. Det mesta vi gör är rutin, det känns bara tryggt och tryggt är inte spännande. Vi kanske behöver lite mer spänning i vardagen?


Choklad

Känns inte som om jag gjorde någonting igår. Det mest spännande var väl att jag gick till Sainsbury's för att köpa mat. Spännande? Nej, inte särskilt. Där har du min gårdag. Köpte lite mera soppa och nudlar, bara för att det är så himla billigt. Och så köpte jag choklad! Jag som har försökt leva så nyttigt som det bara går på billig snabbmat (jag äter gröt till frukost, ofta äter jag sallad till lunch, ibland en färdigrätt, alltid frukt och en fralla till mellis och soppa till middag) och inte köpa godis eller andra onyttigheter som man ändå inte blir mätt på. Men där sprack det. Kanske inte så farligt egentligen, det var ju bara en liten 100-grammare som var hur billig som helst. Å andra sidan är jag riktigt glad över att jag äter gröt och mycket frukt.


Det heter dalmatians och inte dalmatines!

Fredagkvällen var riktigt kul. Men det är annorlunda att gå ut i London jämfört med att gå ut i Stockholm. Det är billigare att dricka (även om jag behövde betala 10 pund för en drink, råkade bli så när bartendern bestämde vad vi skulle dricka, annars brukar man kunna få en öl eller en shot för 3-4 pund), tjejerna är mer uppklädda än i Stockholm och killarna är mycket trevligare. Killarna här ställer sig inte bakom en och börjar dansa, vilket bara är obehagligt, utan de frågar först om de får dansa med en. Jag föredrar helt klart en utekväll i London.

Igår letade jag efter rum och ringde på rätt så många annonser, de flesta svarade inte, men jag har i alla fall fått tag i två som jag ska kolla på. De ligger egentligen inte så bra till, man måste ta buss i en kvart till närmaste tunnelbanestation. Jag hade helst velat ha gångavstånd till stationen, så jag vet egentligen inte varför jag ringde på dom annonserna. Men, jaja, det kanske inte är så illa ändå. Annars så har jag i alla fall något att jämföra med om jag ska kolla på fler rum, vilket jag förmodligen kommer att göra.

De svenska tjejerna har hittat rum nu (grattis!) och har lämnat hostelet nu. Och australienaren har både ett riktigt jobb och rum nu. Jag och den australienska killen satt och pratade hela kvällen, om allt från böcker och film till länder och språk. Vi hade så roligt! Han hade väldigt kul åt mina svengelska ord, jag sa dalmatines, men då skrattade han och sa att dalmatiner heter dalmatians på engelska. I gengäld lärde jag honom lite svenska och hade kul åt hans uttal. Han är en riktigt bra engelskalärare om man kan kalla det så, det finns i alla fall inget bättre sätt att lära sig engelska på än att ha en lång diskussion med en engelsktalande person. Du måste prata engelska och personen rättar dig om du säger fel och lär dig nya ord! Det var toppen!


2 september 2011

På förmiddagen var jag på Victoria and Albert Museum, ville se "kläder och mode genom tiderna"-utställningen, men det visade sig att den var stängd för tillfället, trist. Men kollande in annat istället. Museet är sjukt stort och det finns typ allt möjligt där, möbler, kläder, smycken, statyer, asiatiska föremål och ännu mer. Det är så stort att man kan komma tillbaka till museet 10 gånger och fortfarande upptäcka nya saker. Det konstiga med museerna i London är att de största museerna är gratis, medan de små, där man hinner se allt på en timme, måste man betala för. Väldigt konstigt, men väldigt bra eftersom man får möjlighet att se mycket utan att betala en penny.

Hade lektioner som vanligt idag. Vanligt? Jag har ju bara haft lektioner i 3 dagar nu. Jag vänjer mig visst snabbt. Känns som jag har varit här jättelänge nu, men jag har ju bara varit här i en vecka. Och det har hänt så himla mycket under denna vecka.

Jag är nyduschad, har precis ätit middag (chicken tikka som jag värmde i mikron) och nu är jag redo för att upptäcka Londons nattliv.

Första lektionen och Science Museum

Igår hade jag mina första två lektioner. Läraren jag kommer att ha är en gråhårig mormor, men hon är helt underbar! Hon är glad, pratsam och har en härlig humor. Det kommer bli riktigt bra känner jag på mig. Gruppen är en rolig blandning av människor. Någon från Venezuela, Italien, Tyskland, Rumänien, Turkiet, Iran och två från Brasilien. Och så är vi tre nya svenska tjejer i gruppen. Vi tre ska gå kursen i 6 veckor, men vissa i gruppen har varit på Kaplan typ hur länge som helst, en kille har varit här i snart ett år! När någon slutar kommer det någon ny på tisdagen efter.

På kvällen hängde jag och Sarah med på en aktivitet till The Science Museum. Museet hade kvällsöppet för allmänheten med ett fullspäckat program. Jag och Sarah tappade bort resten av gruppen innan vi ens hade klivit på tunnelbanan. Det är så galet mycket människor på tunnelbanan och dessutom kände jag knappt igen någon från gruppen, så det var hopplöst. Men vi hittade till museet på egen hand (hade tagit en promenad förbi museet på måndagen så jag visste vart det låg), så vi gick in och roade oss själva eftersom vi inte fick tag i läraren som följde med och inte hittade någon ur gruppen på resten av kvällen heller.

Det första vi gjorde var att gå en "Cockroach tour". Kackerlackakostymerna som man skulle ha på sig, tog tyvärr slut, men vi följde med de andra kackerlackorna i alla fall. Det var jätteroligt! De som ledde den guidade turen gick verkligen in i rollen som kackerlacka och berättade om alla konstiga tidsmaskiner som människorna använde för att ta sig från en plats till en annan (bilar, tunnelbana, tåg och båt) och om andra konstiga saker som människor har uppfunnit ur en kackerlackas perspektiv. Sedan gick vi till "Silent Disco", där en massa männsikor stod och dansade, men vi hörde ingen musik... förrän vi också tog på oss hörlurar. Vilken underbar idé! Då kan man byta kanal själv och höra på den musik man själv vill höra och om man tar av sig hörlurarna kan man prata med kompisarna och höra vad de säger utan att de behöver skrika i ens öra. Kvällen fortsatte att vara ungefär lika konstig som den började, med andra roliga aktiviteter på museet.

RSS 2.0